0895 631 741
0898 882 327

Грижа за естествената коса през зимата

Грижа за естествената коса през зимата

Естествената коса изисква грижи през всички сезони, но зимата има особено силен отрицателен ефект, защото студът причинява изсушаване, наелектризира косата и я прави чуплива. Настъпването на зимата създава проблеми на косата, затова експертите препоръчват да се справите с тях, като полагате някои грижи, които ще направят естествената ви коса по-здрава, бляскава и красива.

Правилната грижа за косата през зимните месеци включва терапия с горещи масла, балансирана диета и използването на подходящ балсам. Освен това, не трябва да оставяте косата си мокра и е добре да ограничите стилизирането.

Терапия с горещи масла

Косата се повлиява много добре от различни масла, но най-простият начин да се погрижите за нея през зимата, е да я подложите на терапия със зехтин. Нанесете зехтинът върху влажна коса, а след това завийте главата си с хавлия или поставете найлонова шапка. Зехтинът заздравява косъма, прави го по-силен и лъскав.

Ограничете стилизирането

Избягвайте прически, които изискват сериозно стилизиране и поддръжка. Това допълнително ще увреди естествената коса, ще я накъса и ще я направи по-слаба. Затова специалистите препоръчват да не изправяте или къдрите косата и да не използвате силни стилизанти. Сплетете интересна плитка или вдигнете косата си на кок.

Винаги изсушавайте косата си

Всички знаем, че постоянното използване на сешоар не е особено полезно за всяка естествена коса, но през зимните месеци е препоръчително да не излизате навън с мокра глава. Ако идеята със сешоара не ви харесва, оставете косата да изсъхне сама.

Балансирана диета

Естествената коса се нуждае от различни витамини и минерали, за да се справи със студа и да остане здрава и силна, затова консумирайте храни, богати на подходящи минерали и витамини. Не забравяйте също да пиете достатъчно вода, за да поддържате гривата си добре хидратирана.

Използвайте подходящ балсам

Ако обикновено не използвате балсам, зимата е идеалният момент да го включите в грижата за вашата коса. Изберете продукт, който да е подходящ за вида и нуждите на вашата коса. Балсамът ще предостави на косата ви всички съставки, от които тя се нуждае, за да бъде здрава, силна и красива.

През зимата естествената коса изисква по-специални грижи, за да запази здравето и добрия си вид. Използвайте масла и балсам, въздържайте се от прекалено стилизиране и се хранете здравословно – така ще предпазите косата си от накъсване, прекомерно изсушаване на косъма и заплитане. Това са само част от основните проблеми, на които е подложената косата през студените месеци, но можете лесно да ограничите негативните ефекти, ако полагате подходяща грижа.

Нашите предложения за естествена коса ТУК


Подобни теми за естествена коса:

  • Удължаване на косата- Безспорно всяка една жена си мечтае за дълга и хубава коса, но не всяка е надарена с такава. И на помощ идват удължителите за коса.  Но как можем да изберем подходящи, при положение, че на пазара има толкова богат избор. Методите за удължаване са различни за всеки тип коса, както и от размера на бюджета. Например,

  • Естествените удължители за коса – начин на използване и ползата от тях- Удължителите за коса са един иновативен начин, чрез който можете да получите косата на мечтите си. В 21 век има много дами, които не са доволни от своята коса.  И на помощ идват така наречените екстеншъни или удължители за коса, които правят косата ви по-дълга, по-гъста или по-обемна.  Днес те се използват както от известните

  • Как да изберем подходящ цвят удължители за коса?- Удължаване на коса В старанието си дамите да изглеждат интересни, привлекателни и очарователни правят всичко възможно за постигането на тази цел.  Едно най-силните им оръжия е удължаването на косата.  Много жени са скептично настроение към удължителите, но те дори не знаят колко лесно може да се случи всичко.  Най-използваният вариант са екстеншъни, които са под формата