0895 631 741
0898 882 327

Грижа за удължената коса

Грижа за удължената коса

От много време сте искали да имате красива и дълга коса и най-накрая сте постигнали желанието си. Това е чудесно, но трябва да имате предвид, че и удължената коса се нуждае от грижи, както естествената.   Не се притеснявайте. Това няма да ви отнеме часове пред огледалото, а само няколко минутки.

Както всяка една коса, било то естествена или изкуствена, се нуждае от хидратиране, за да се предпази от изсъхване. Затова е хубаво да се използват хидратиращи шампоани,  маски да дълбоко подхранване и кристали за коса.  Не е необходимо да използвате професионални продукти, просто се съобразете със състоянието на косата.

Най-добре при първото измиване е да отидете в салона, където са ви поставили косата. Там ще ви покажат правилната техника и оттук нататък ще можете да се грижите и сама за косата си.  Трябва да миете удължената коса много внимателно. Потопете я в топла вода и използвайте подходящ шампоан. Не правете кръгови движения, движете ръцете си нагоре-надолу.   Изплакнете с хладка вода.  Никога не тръгвайте да разресвате екстеншъните когато са мокри.  При разресването използвайте четка от естествен косъм или дървен гребен със широки зъбци.  Започнете ресането от върховете към скалпа.   Ако желаете, можете да използвате и балсам без отмиване, но не прекалявайте с количеството.  Не разресвайте бързо и грубо, а внимателно, за да разплетете косата и да не я накъсате.

Когато решите да си направите прическа, започнете първо от удължената и след това от вашата собствена коса.   Ако метода, който сте изпрали за поставяне на коса, е постоянен то преди лягане сплетете косата на хлабава плитка, за да избегнете заплитания.  Не използвайте гумени ластици без покритие.  Естествените удължители за коса можете да сушите със сешоар,  да изправяте и да къдрите.  Ако решите да боядисвате косата е важно да не прекалявате с времето и да използвате бои, които са с ниско съдържание на оксидант.

Удължената коса също се нуждае от подходящите грижи, както вашата собствена, за да бъде здрава и красива. Част от добрата грижа са търпението и подходящите продукти.  Употребата на продукти за удължена коса са препоръчителни.  Използвайки ги вие ще удължите нейния живот и ще ѝ се радвате по-дълго време.


Подобни теми за естествена коса:

  • Удължаване на косата- Безспорно всяка една жена си мечтае за дълга и хубава коса, но не всяка е надарена с такава. И на помощ идват удължителите за коса.  Но как можем да изберем подходящи, при положение, че на пазара има толкова богат избор. Методите за удължаване са различни за всеки тип коса, както и от размера на бюджета. Например,

  • Естествените удължители за коса – начин на използване и ползата от тях- Удължителите за коса са един иновативен начин, чрез който можете да получите косата на мечтите си. В 21 век има много дами, които не са доволни от своята коса.  И на помощ идват така наречените екстеншъни или удължители за коса, които правят косата ви по-дълга, по-гъста или по-обемна.  Днес те се използват както от известните

  • Как да изберем подходящ цвят удължители за коса?- Удължаване на коса В старанието си дамите да изглеждат интересни, привлекателни и очарователни правят всичко възможно за постигането на тази цел.  Едно най-силните им оръжия е удължаването на косата.  Много жени са скептично настроение към удължителите, но те дори не знаят колко лесно може да се случи всичко.  Най-използваният вариант са екстеншъни, които са под формата