0895 631 741
0898 882 327

Домашна грижа за естествената коса

Домашна грижа за естествената коса

Поддръжката на вашата естествена коса в домашни условия не е никак трудна и ви гарантира отлично здраве, превъзходен външен вид и блясък, без да е нужно да влагате огромна сума пари в покупката на продукти за грижа. Предлагаме ви няколко прости трика, които с лекота можете да прилагате у дома, а косата ви със сигурност ще ви бъде благодарна.

Използвайте масла

Специалистите препоръчват използването на кокосово и сусамово масло, които подхранват естествената коса. Масажирайте редовно скалпа с тези масла, а за още по-добри резултати загрейте малко масло и го нанесете директно върху косата. Завийте главата с хавлия, изчакайте около половин час и измийте. Ако косата ви е прекалено суха и увредена, използвайте зехтин.

Подхранвайте и хидратирайте косата с домашни маски

Естествената коса има нужда от дълбоко подхранване и хидратация. В интернет можете да откриете безброй подходящи рецепти. Маската с мед и мляко прави косата лъскава и мека, маската с жълтък пък стимулира растежа. Маслата пък са особено полезни за хидратацията.

Мийте косата със сода и бира

Обикновено използваме шампоани за измиване на косата, но те съдържат и редица безполезни, а дори и вредни съставки, които водят до накъсване и загуба на блясък. Содата почиства идеално естествената коса, като същевременно запазва блясъка й. нанасянето на бира преди измиване със шампоан прави косата красива и здрава.

Избягвайте агресивни продукти и инструменти за стилизация

Ежедневно подлагаме косите си на стрес, като прилагаме агресивни стилизанти и използваме какви ли не инструменти за оформяне на прически, включително сешоари, маши за къдрене и преси за изправяне. Сведете тяхното използване до минимум и прибягвайте до тях само по специални поводи. Прекомерната им употреба увреждат косъма и правят естествената коса тънка, суха и без блясък.

Хранете се здравословно

Точно както кожата, така и косата ви се повлиява от храната, която консумирате. Затова е нужно да се храните здравословно и да осигурите на гривата си достатъчно хранителни вещества, минерали и витамини, за да бъде тя е жизнена. Добавете повече зеленчуци, ядки и плодове към вашето меню, и избирайте органични храни, когато това е възможно.

Хидратирайте естествената коса

Ако косата ви не получава достатъчно вода, тя ще бъде суха и увредена. Най-лесният метод да избегнете това е, като пиете поне по два литра вода всеки ден. Допълнително можете да използвате хидратиращи масла и подходящ балсам за коса.

Естествената коса ще изглежда отлично, ако положите минимални грижи за нея. Пробвайте тези прости трикове за домашна грижа и ще се убедите в тяхната ефективност.


Подобни теми за естествена коса:

  • Удължаване на косата- Безспорно всяка една жена си мечтае за дълга и хубава коса, но не всяка е надарена с такава. И на помощ идват удължителите за коса.  Но как можем да изберем подходящи, при положение, че на пазара има толкова богат избор. Методите за удължаване са различни за всеки тип коса, както и от размера на бюджета. Например,

  • Естествените удължители за коса – начин на използване и ползата от тях- Удължителите за коса са един иновативен начин, чрез който можете да получите косата на мечтите си. В 21 век има много дами, които не са доволни от своята коса.  И на помощ идват така наречените екстеншъни или удължители за коса, които правят косата ви по-дълга, по-гъста или по-обемна.  Днес те се използват както от известните

  • Как да изберем подходящ цвят удължители за коса?- Удължаване на коса В старанието си дамите да изглеждат интересни, привлекателни и очарователни правят всичко възможно за постигането на тази цел.  Едно най-силните им оръжия е удължаването на косата.  Много жени са скептично настроение към удължителите, но те дори не знаят колко лесно може да се случи всичко.  Най-използваният вариант са екстеншъни, които са под формата