0895 631 741
0898 882 327

Естествените екстеншъни – как се използват и какъв ефект имат

Естествените екстеншъни – как се използват и какъв ефект имат

Екстеншъните са ефективен начин да добавите дължина и гъстота към вашата естествена коса и да я превърнете в буйна и красива грива. Те се използват, когато искате да си направите нова прическа, искате мигновено да се сдобиете с дълга коса или просто имате нужда вашата косата да стане по-обемна и по-дълга. Днес на пазара се предлагат удължители в различен ценови диапазон, което прави възможно използването им не само от знаменитости с големи възможности, но и от съвсем обикновени жени.

Какво представляват удължителите и какви видове се предлагат?

Удължителите са кичури, които се добавят към вашата естествена коса, за да стане тя по-дължа и по-гъста. Разделят се най-общо на два типа – синтетични и естествени. Естествените екстеншъни са по-добрия вариант, защото се отличават с по-високо качество и издръжливост, но и позволяват химическо и топлинно третиране, което е напълно невъзможно при синтетичните кичури.

Естествените кичури също се делят на няколко основни вида. Едни от тях се изработват от естествена коса, която не е третирана по абсолютно никакъв начин, т.е. не е боядисвана, изправяне или къдрена. Други се правят от косми, които сами са паднали от косата.

Избор на удачни удължители

Предвид разнообразието от удължители и многобройните салони, които ги предлагат, изборът на кичури, изработени от естествена коса, може да се окаже доста сложен. Подберете салон с добра репутация и клиенти, които са доволни от резултатите. Изчислете внимателно колко грама кичури са ви нужни. Логично, колкото по-голяма грамаж използвате, толкова повече гъстота и дължина ще добавите. Някои дами избират недостатъчен грамаж в опит да спестят средства, но резултатът не е добър, защото екстеншъните не се сливат както трябва и се забелязват. Все пак целта ви е те са не са забележими и да се сливат, създавайте естествен вид на косата.

Методи за поставяне на удължителите

Методите за поставяне на удължителите към вашата естествена коса са няколко, например чрез кератинови ленти, капси, зашиване, треси или на отделни кичури. Независимо кой метод ще предпочетете, вашата коса трябва да е здрава и да не пада, защото кичурите ще бъдат прикрепени към нея.

Ползите от екстеншъните

Ползите от екстеншъните са многобройни. Те подобряват цялостния вид на вашата естествена коса, като добавят желаната дължина и обем. Така имате възможност да правите различни прически и да променяте визията си – нещо, което повечето жени обичат много. Удължителите са отличен начин да се справите с последиците от косопада или пък да замаскирате временно неудачно подстригване, резултатите от което не ви допадат особено.


Подобни теми за естествена коса:

  • Удължаване на косата- Безспорно всяка една жена си мечтае за дълга и хубава коса, но не всяка е надарена с такава. И на помощ идват удължителите за коса.  Но как можем да изберем подходящи, при положение, че на пазара има толкова богат избор. Методите за удължаване са различни за всеки тип коса, както и от размера на бюджета. Например,

  • Естествените удължители за коса – начин на използване и ползата от тях- Удължителите за коса са един иновативен начин, чрез който можете да получите косата на мечтите си. В 21 век има много дами, които не са доволни от своята коса.  И на помощ идват така наречените екстеншъни или удължители за коса, които правят косата ви по-дълга, по-гъста или по-обемна.  Днес те се използват както от известните

  • Как да изберем подходящ цвят удължители за коса?- Удължаване на коса В старанието си дамите да изглеждат интересни, привлекателни и очарователни правят всичко възможно за постигането на тази цел.  Едно най-силните им оръжия е удължаването на косата.  Много жени са скептично настроение към удължителите, но те дори не знаят колко лесно може да се случи всичко.  Най-използваният вариант са екстеншъни, които са под формата