0895 631 741
0898 882 327

Как да поставяме удължители от естествена коса и как да ги поддържаме?

поставяне на естествена коса

поставяне на естествена коса

Купили сте си естествена коса за удължаване. Какво следва? Необходимо е тресите да се захванат здраво към корените. Това става най-лесно и бързо чрез фиби (клипси), специално изработени за тази цел. Вашата коса трябва да пада върху екстеншъните, за да не се вижда мястото на прикрепване и за да изглежда прическата напълно естествено. Броят на шнолите може да е различен според нуждите и желанията Ви. В зависимост от това колко гъстота и дължина искате, се избира и количеството на тресите. Например, ако косата Ви е до бузите и желаете да я удължите до ниво малко над кръста, ще Ви трябват около 5-6 треси. Ако косата е до раменете Ви, но е тънка и слаба и искате да стане по-плътна и тежка, ще са Ви нужни 2-3 треси. След като прикрепите екстеншъните към корените, можете да оформите желаната от Вас прическа.

Ще изглеждам ли изкуствено? С удължители от естествена коса ще изглеждате, все едно сте си пуснали дълга Вашата собствена. Ако сте имали желание, но до този момент не сте успели да се сдобиете с такава, екстеншъните са най-добрият избор, с който за броени минути можете да си направите различа, модерна и красива прическа. Те обаче изискват и редовни грижи, за да бъдат все така бляскави, здрави и гъвкави. Ето какво трябва да правите, за да поддържате удължителите от естествена коса:

– Трябва да ги миете, да нанасяте балсам и най-вече овлажнител (спрей, маска или друг подобен продукт) на всеки 2-3 дни. Косата за удължаване, макар и естествена, няма корен и не получава естествена влажност като собствената ви. Ако не я хидратирате, ще започне да се накъсва и заплита. За предпочитане е да използвате качествена козметика.

– Отнасяйте се с уважение към новата си коса. Не я скубете с четката за ресане, не я изгаряйте със сешоара или машата. Нанасяйте внимателно подбрани козметични препарати. Бъдете нежни с косата. Вложили сте не малка сума в нея, затова направете така, че да й се радвате максимално дълго.

– С помощта на плоска четка (най-добре с по-редки зъбци) разресвайте грижливо всички сплетени части преди миене, поставяне, както и преди сън.


Подобни теми за естествена коса:

  • Удължаване на косата- Безспорно всяка една жена си мечтае за дълга и хубава коса, но не всяка е надарена с такава. И на помощ идват удължителите за коса.  Но как можем да изберем подходящи, при положение, че на пазара има толкова богат избор. Методите за удължаване са различни за всеки тип коса, както и от размера на бюджета. Например,

  • Грижа и поддръжка на тресите от естествена коса- Много жени имат добавени треси или удължители от естествена коса.  Може би си мислите, че не познавате такива. Но може и да грешите. Колежката ви например, може да е с такива треси.  Няма как да знаете, ако не ви е казала или изведнъж не се е появила с по-дълга коса. Когато интервенцията е направена от

  • Естествените удължители за коса – начин на използване и ползата от тях- Удължителите за коса са един иновативен начин, чрез който можете да получите косата на мечтите си. В 21 век има много дами, които не са доволни от своята коса.  И на помощ идват така наречените екстеншъни или удължители за коса, които правят косата ви по-дълга, по-гъста или по-обемна.  Днес те се използват както от известните