0895 631 741
0898 882 327

Съветите на експертите за жизнена естествена коса

Съветите на експертите за жизнена естествена коса

Голяма част от дамите не са доволни от външния вид на своята естествена коса. За съжаление, повечето от тях не разбират, че той обикновено се дължи на недобро здравословно състояние на коса, предизвикано от редица фактори. Те вярват, че използването на скъпи козметични продукти ще направи гривата им по-красива, но в крайна сметка остават разочаровани, когато това не се случи.

Експертите коментират, че много често естествената коса се нуждае от съвсем малки грижи и промени в начина на живот, за да стане по-жизнена, гъста и красива. На първо място, специалистите обясняват, че дамите не хидратират косите си достатъчно, което предизвиква изсушаване, накъсване и загуба на блясък. Съществуват различни начини за хидратиране като най-често използваните са прилагането на подходящ балсам или масла. Косите се влияят особено добре от зехтин, кокосово и сусамово масло, които хидратират в дълбочина.

Експертите съветват задължително да използвате балсам за коса. Това ще предотврати изсушаването на косъма, ще намали стреса, който уврежда косата и ще предостави нужните хранителни вещества, протеини, минерали и витамини, които подхранват и възстановяват естествената коса, стимулират растежа й и възвръщат жизнеността и блясъка й.

Друг ценен съвет, от който задължително трябва да се възползвате, е избирането и използването на подходящи продукти за коса. Не се подлъгвайте по рекламите и избягвайте продукти, пълни с химикали. Поискайте съвет от вашия фризьор, който ще ви насочи към професионална грижа. Например, алкохолът в продуктите за коса изсушава косъм, а сулфатите в шампоаните елиминират естествените масла, които предпазват косъма.

Изключително важно е да предпазвате косата си от влиянието на околната среда. Ако например сте изложени на силно слънце, използвайте кърпи, шапки или ефектни шалове, които да скриват косата ви от вредните слънчеви лъчи. Избягвайте прически, които предизвикват накъсване, не прекалявайте със стилизирането. Оставяйте гривата си в естествен вид колкото може по-често и прибягвайте към агресивно третиране възможно най-рядко.

Специалистите коментират, че честото подстригване е жизнено важно, но много жени не са склонни да подлагат естествената си коса на това. Подстригването обаче премахва цъфналите краища, подобрява външния вид и прави косата значително по-жизнена. Цъфналите краища са най-старата част от косата, която трябва да бъде отстранена, за да стане гривата ви по-здрава и по-красива.

Не се страхувайте да използвате домашни рецепти и хитрини. Обикновено в кухнята ви има редица продукти, които могат да подобрят състоянието на косата ви, затова ги използвайте смело. Сред тях са яйцата, млякото, меда, зехтина и бирата.

Доверете се на експертите и използвайте съветите им за жизнена естествена коса, за да се радвате на здрава и бляскава грива.


Подобни теми за естествена коса:

  • Удължаване на косата- Безспорно всяка една жена си мечтае за дълга и хубава коса, но не всяка е надарена с такава. И на помощ идват удължителите за коса.  Но как можем да изберем подходящи, при положение, че на пазара има толкова богат избор. Методите за удължаване са различни за всеки тип коса, както и от размера на бюджета. Например,

  • Естествените удължители за коса – начин на използване и ползата от тях- Удължителите за коса са един иновативен начин, чрез който можете да получите косата на мечтите си. В 21 век има много дами, които не са доволни от своята коса.  И на помощ идват така наречените екстеншъни или удължители за коса, които правят косата ви по-дълга, по-гъста или по-обемна.  Днес те се използват както от известните

  • Как да изберем подходящ цвят удължители за коса?- Удължаване на коса В старанието си дамите да изглеждат интересни, привлекателни и очарователни правят всичко възможно за постигането на тази цел.  Едно най-силните им оръжия е удължаването на косата.  Много жени са скептично настроение към удължителите, но те дори не знаят колко лесно може да се случи всичко.  Най-използваният вариант са екстеншъни, които са под формата